Saturday, February 25, 2012

aku suka lagu ini!

salam suram segar hujan pagi tatkala mentari segan menyapa diri!

sementelah aku mendengar lagu Adele yakni perempuan gebu dari u.k ini aku yakin lagu ini yang paling aku suka dibanding dengan lagu-lagu meletup atas carta oleh beliau. hehe.

nikmatilah senikata dari lagu tersebut! hehe

-Rumour has it-

she, she aint real,
she aint gonna be able to love you like i will,
she, she is a stranger, you and i have history or dont you remember?
sure, shes got it all,
but baby is that what you really want?

bless your soul, you got your in the clouds,
you made a fool out of you, and boy shes bringing you down,
she made your heart melt, but you're cold to the core,
now rumour has it she aint got love for you anymore.

rumour has it, rumour has it, rumour has it!

she's half your age, but im guessin' that's why you stayed,
i heard you've been missin' me, you've been tellin' people things you shouldnt' be,
like when we creep out and she aint around.
havent' you heard the rumours

bless your soul, you got your in the clouds,
you made a fool out of me, and baby you're bringing me down,
you made my heart melt, but i'm cold to the core,
rumour has it that im the one you leavin' her for!

rumour has it, rumour has it, rumour has it!

oohhh all of this words whispered to my ear,
tell a story that i cant bear to hear,
just cause i say it does'nt mean i meant it, people say crazy things.

just cause i say it does'nt mean i meant it,
just cause you heard it....

rumour has it, rumour has it, rumour has it!

rumour has it that he's the one im leavin' you for..

-this song was sang by adele-

yeah man, damn rite this songs is for you somewhere out there. hahahahaha. i mean, basically you got back what you give 'aite? even ho life's a bitch for us, stop just bitchin' bout it and go forward do somethin bout it.

hahaha..... agak kurang gemar aku menulis dalam bahasa english sout-american style... sebab guruku dan ibuku tidak gemar mendengar dan membaca gaya tulisan sebgitu kerana kata mereka, aku kasar dan sangat kasar berbahasa sebegitu. haha. apapun aku suka tahap tapir lagu ini. lebih dari lagu "someone like you" dan "set fire to the rain". oh "rolling deep " juga sedap didengar. yeah man! hahahahaha


p.s- you know that i always love you!

senyumlah dan bergembiralah selagi mampu kerna senyuman kita akan buat yang lain tersenyum jua. waddup brahh!

Sunday, February 19, 2012

tiada buah..... fikiran






Salam suam-suam kuku sesedap rasa.

hehehehe...nampaknya bukan senang mahu sembuh dari gejala ketandusan idea ini. puas sudah aku merenung masa depan tak kira di atas mangkuk tandas, bawah jambatan mahupun di atas udara. lalu apong taik kata org SARAWAK.

teringat kisah sahabat, tatkala serabut cinta. padahal banyak benda harus dibuat dan diteruskan. wahai sahabat, apa kau mahu risaukan sangat. hidup harus diteruskan. terokailah segala peluang dan aspek yg baek dalam hidupmu sahabat. yang penting halal di jln Allah. jangan tergesa mengejar wang dan harta segala glamour dunia sampai maruah tergadai, Allah pula murka dengan kau.

si coi sahabat baek ku penah berkata tatkala kami melepak di tepi parit ala2 tenuk dan tapir rasa stail, "hidup memang kene terus gak kedepan beb. kalu stop sini senak gua beb". sebelom itu layanlah dulu perbualan kami.... haha

si coi:weh jedi, cane ko leh idup tanpa awek slama ni?
aku: bongok, sumpah ni tak releven
si coi: ko gay?
aku: bodos nye air parit ni. ko apehal ni?
si coi: aku x penah nampak ko ngan awek pon. sume pompuan ko wat cam member je...
aku: penting sgt ke cinte weh? idup tak jalan ke takde cinte?
si coi: takdela, kite kan mude kene rase la cinte dak?
aku: hak'elah..... lek ah.... ko ingat ade ke awek nak org mcm kte ni yg blaja kat u tp suke dok berasap borak tepi parit ni?
si coi: itu engko.... aku jalan je. byk awek nak.

hahahaha..... si coi ini kalian jangan salah sangka, beliau memang tenuk yang menyakitkan jiwa dan raga. namun percayalah kata2 tenuk tersebut banyak memberi ilham buat aku dalam memotivasikan zebra, panda dan makhluk2 di zoo negara. malangnya aku jauh dari si coi kini. sob2!

posing beb!

oh! saat d kuching memang sangat berharga. lagi2 saat menyaksikan perlawanan bola di stadium! ohsemmmmmmmm! hahaha..... almaklum di kuching aku bersendirian kesepian tanpa kehadiran bakal isteriku yang berada nun jauh di sana. tidak mengapa. aku mampu lagi bersabar. aku yakin pasti ada hikmah di sebalik segala kejadian.. hanya DIA yang maha berkuasa lagi maha mengetahui, hanya Allah hu Rabbi..

kotan semangat abis, bendera terbalit sik perasan. hahaha

oh, aku dah botak! akhirnya aku langsaikan nazarku dengan mencukur kepala dan puasa 2 hari. alhamduliLLAH..... mampu juga aku langsaikan nazarku. risau tidak berkesempatan pula. hahahaha...


.
mr.305.... worldwide! yo dallehh! haha

akhir kata dari saya, jahat macamana kita sekalipun, jangan halang orang lain buat baik. hahaha

p.s.- i love you

senyumlah dan bergembiralah selagi mampu kerna senyuman kita akan buat yang lain tersenyum jua. waddup brahh!